Recent toegevoegd

Nooit iets missen.

Onderstaand vind je een overzicht van onderwerpen die wij recentelijk hebben toegevoegd. Wil je regelmatig tips ontvangen? Dan kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Historische gebouwen

Lourdeskapel Zwaag

20 april 2018 - De Lourdeskapel dateert uit 1882 en is daarmee een van de oudste Lourdeskapellen in Nederland. In de kapel bevindt zich een kopie van de grot in Lourdes (Frankrijk) waar Bernadette Soubirous in 1858 Maria zag verschijnen.

Historische gebouwen

Sint Martinuskerk

20 april 2018 - De Martinuskerk is de enige katholieke kerk in Zwaag. Het gebouw is ontworpen in de trant van de Amsterdamse School. Links van de kerk staan twee beelden, een van een voormalige paus en een van een franciscaan. Tegenover de kerk staat een neo-gotische Lourdeskapel, zeer waarschijnlijk ontworpen door A.C. Bleijs. De Martinuskerk, de aan de achterzijde gelegen sacristie en de beelden van een paus en een franciscaner monnik zijn allemaal gemeentelijk monument.

Evenementen

Record Store Day 2018

20 april 2018 - 21 April 2018 is het wereldwijd RECORD STORE DAY!! Dus ook bij Botman Sound & Vision in Hoorn! Vanaf 21 t/m 28 April, de hele week dus! 10% KORTING OP ALLE PLATENSPELERS EN ACCESSOIRES!!

VVV Cadeaubon acceptanten

Intertoys Hoorn Huesmolen

20 april 2018 - Intertoys Hoorn Huesmolen

Overige overnachtingen

Marina Kaap Hoorn

20 april 2018 - Welkom bij Marina Kaap Hoorn! Een unieke locatie aan de rand van Hoorn met prachtig uitzicht op het IJsselmeer en Julianapark. Hier komt u om te recreëren, ontspannen en genieten van originele activiteiten, workshops en evenementen. Met centraal gelegen het gezellige strandpaviljoen Oranje Buiten en horeca locatie VOLT, is ook op horeca-gebied dit terrein van alle gemakken voorzien. Neem plaats op het terras of op het zandstrand bij Oranje Buiten en geniet van recreëren aan het water! Ontspanning en genieten bij Marina Kaap Hoorn!

Congres & Vergaderen

Hervormde kerk

20 april 2018 - Deze kerk - Het oudste monument van Hoorn - heeft een multifunctioneel karakter: * Op zondag worden er kerkdiensten gehouden. * De kerk kan ook worden gebruikt voor activiteiten als dit verenigbaar is met het kerkelijke karakter van het gebouw.

Congres & Vergaderen

Sportcentrum De Opgang

20 april 2018 - Sportcentrum de Opgang in Zwaag. voor diverse sport en fitness activiteiten kunt u hier tevens in het sportcafe onder het genot van een hapje en een drankje bijkomen van uw inspanningen. Voor: * Vergaderingen en partijen * Biljarten/poolen * Darten * Volleybal * Zaalvoetbal * Fitness * Zumba * Dansschool

Campings

Mini camping De Hooiberg

16 april 2018 - Onze camping ligt in Bakkum (gemeente Castricum) 3 km van de kust, tegen het Noord-Hollands duinreservaat en de polder, midden in de natuur en dicht tegen de dorpskern van Castricum. Een geweldig gebied om te wandelen en te fietsen. Er zijn zowel door het duingebied als daarbuiten fiets- en wandeltochten uitgezet. Ook het fietsknooppunten netwerk loopt door Castricum. Achter de brede duinen ligt het mooie rustige zandstrand, waar gelegenheid is voor een kopje koffie of een hapje eten. De camping ligt nog geen 3 km van het strand. Het duin en bos bereikt u binnen 5 minuten. Kinderen kunnen heer

Congres & Vergaderen

Het Octaaf

13 april 2018 - Gebouwd als Gereformeerde Kerk, ter vervanging van de voormalige R.K. Mariakapel, elders in de binnenstad, die voordien als Gereformeerde Kerk in gebruik was. Moderne achthoekige kerk, met links sobere betonnen toren, waarin één klok, en vele nevenruimten. In de aandachtswand bevinden zich twee stenen, met Bijbelteksten, die nog afkomstig zijn uit bovengenoemde voormalige Mariakapel.

Vakantiewoning/appartement

Vakantiewoning Aan de Kade

13 april 2018 - Fraaie op de 1e en 2e verdieping gelegen vakantiewoning (105m2) op een rustige en een van de mooiste locaties van de historische binnenstad van Enkhuizen. Schitterend uitzicht o.a. op de Oosterhaven, de Drommedaris en het IJsselmeer . Zonnige ligging op het Zuidwesten met frans balkon. Royale woonkamer voorzien van TV, radio en wifi internet.

Laatste regionieuws

BELEEF DEN HELDER

11 april 2018 - In 2017 heeft het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers de aanmoedigingsprijs van de Cultuurchallenge van gemeente Den Helder gewonnen. Inmiddels zijn zij met het ingezonden idee, een evenement dat Den Helder op de kaart zet, druk aan de slag. Dit evenement is uitgegroeid tot een samenwerking met diverse culturele instellingen uit Den Helder. Het Reddingmuseum, Marinemuseum, ’t Kuitje, Fort Kijkduin, Citymarketing, School 7, De Klimvallei, De Helderse Vallei, Triade en de Kampanje zijn de deelnemende partijen. Op zondag 27 mei vindt het evenement ‘Beleef Den Helder’ ...

Plaats

Huisduinen

10 april 2018 - Huisduinen Eigenlijk is dit kleine dorpje de parel van grote broer Den Helder. Het dorp is bereikbaar via het unieke duingebied De Grafelijkheidsduinen. Hier staat stoer in het landschap de vuurtoren De Lange Jaap. Dit markante vuurrode bouwwerk is het gezicht van het dorpje. Leefden de inwoners heel vroeger hier van de walvisvangst. Nu is dit mooi gelegen dorpje de woonplaats van welgestelden. Napoleon herkent de strategische ligging van Huisduinen en ziet het voormalige vissersdorp als het Gibraltar van het noorden. De keizer geeft opdracht tot de bouw van Rijkswerf Willemsoord (in Den ...

Plaats

Julianadorp aan Zee

10 april 2018 - De ligging van het dorp direct aan de duinen maakt het zeer geliefd bij vakantiegangers. Het beschikt over ruim opgezette parkeerterreinen (gratis parkeren!) en prima aangelegde fiets- en wandelpaden door de duinen en bloembollenvelden. In de gezellige dorpskern vind je een breed winkelaanbod, restaurants en cafés. De sportieve vakantieganger kan zich uitleven op de tennisbaan, 9 holes golfbaan (met “drivingrange on water”) en in de sportschool. Verder zijn er voorzieningen als een overdekt zwembad, moderne bowlingbanen en een midgetgolfbaan en is er een grote verscheidenheid ...

Bed & Breakfast

B&B West-friesland

10 april 2018 - Unieke B&B in het centrum van Holland's hoogtepunten. De B&B is gelegen op korte afstand van het historische centrum van Hoorn. In de directe omgeving zijn diverse restaurants en een bowlingcentrum aanwezig. Met de trein bent u binnen dertig minuten in het centrum van Amsterdam. Steden als Alkmaar met de beroemde kaasmarkt en Enkhuizen met het prachtige Zuiderzee museum zijn in twintig minuten bereikbaar. Het strand aan de Noordzee is op slechts 30 minuten rijden bereikbaar.

VVV Cadeaubon acceptanten

Grill Restaurant Koekenbier

9 april 2018 - Grill Restaurant Koekenbier is romantisch gelegen in het oude stadspark van Medemblik. U kunt bij ons terecht voor lunch en diner. Op ons grote verwarmde terras kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie, terwijl uw kinderen spelen in de ruime speeltuin of aan het midgetgolfen zijn. Maar natuurlijk kunt u ook in de avonduren bij ons terecht voor een heerlijk grill menu. Ons eetcafe-partyhouse leent zich uitstekend voor uw verjaardag, jubilea party, familie-dag of bruiloftsfeest.