Plaatsen

Ontdek & beleef Sint Maartenszee

Dit dorpje, dat door het navigatiesysteem niet wordt gevonden, is een echt vakantiedorp. Er wonen heel weinig mensen maar bestaat uit meerdere vakantieparken en campings. Door het prachtige duingebied wandel je in 10 minuten naar het heerlijk brede strand. Hier zijn twee strandpaviljoens waar je nippend aan een glas rosé van een romantische zonsondergang kunt genieten.

De kinderen kunnen ravotten in attractiepark De Goudvis, terwijl de ouders op het nabijgelegen terras van het zonnetje genieten. Uniek is de ligging van camping De Lepelaar. Midden in het duingebied naast natuurreservaat Het Zwanenwater, geen plek is hetzelfde. 

Tulpen, narcissen, hyacinten en andere bolbloemen

In het voorjaar ziet het er in de omgeving van Sint Maartenszee toverachtig uit. Het is een ware kleurenpracht als achtereenvolgens de crocus-, narcissen-, hyacinten- en tulpenvelden tot bloei komen. Je waant je in een schilderij van een oude Hollandse meester als je al fietsend langs de velden rijdt. In april 2012 heeft een nieuwe attractie haar deuren geopend. Een belevingspark waar de historie van de tulp wordt uitgebeeld en kan worden beleefd: Fluwels Tulpenland.

Natuur

Natuurreservaat Het Wildrijk is in een waar eldorado voor natuurliefhebbers. In het voorjaar bloeien hier duizenden wilde hyacinten.