Plaatsen

Direct naar

Kaart

Toeristisch Informatie Punt Dorps Ontmoetingspunt Petten

Zijperweg 1a
1755 NZ PETTEN
www.doppetten.nl/

Plaatsen rondom Ontdek & beleef Petten

Ontdek & beleef Petten

Petten heeft gewoon alles

Geen massatoerisme
Ben je niet op zoek naar massatoerisme, maar wel naar authenticiteit? Dan is Petten een uitstekende bestemming. Waar de majestueuze Hondsbossche Zeewering eindigt en overgaat in de natuurlijke kustverdediging - de  duinen met een heerlijk bos - ligt dit kleine dorp. In het kwetsbare duingebied ligt, als een groot geheim verscholen, een heerlijk bosmeertje. Tentoonstelling Zand tegen Zee laat u zien, horen en beleven hoe de kust tussen Petten en Camperduin versterkt is met zand, héél véél zand: zo'n 35 miljoen kuub!

Vierde dorp
Het dorp heeft al veel meegemaakt. Voor zover is na te gaan is dit alweer het vierde dorp! Eigenlijk heeft Petten alles wat je in een vakantie wenst. Een heerlijk strand, een prachtig duin- en bosgebied en een gezellig centrum met winkels en restaurants en terrasjes.

Vakantieverblijven
Er zijn diverse verblijfsaccommodaties aanwezig in Petten. Van een eenvoudig zomerhuisje tot een prachtige villa in het Corfwater. Verder zijn er twee campings. Een camping ligt bijna op het strand! De andere camping ligt iets buiten het dorp en is zeer goed uitgerust.

Kleurenpracht
In het voorjaar is de directe omgeving een ware kleurenpracht. De bloeiende tulpenvelden zorgen voor een geweldig kleurenpallet. Bij Petten begint het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld dat zicht uitstrekt tot Den Helder. Van begin april tot medio mei vinden er talloze evenementen plaats in het kader van Bloeiend Zijpe.